۱۶ مرداد ۱۳۸۷، ۱۲:۳۹

اخبار هفتگی جهان اسلام/

حذف "قدس" از فهرست میراث جهانی !

حذف "قدس" از فهرست میراث جهانی !

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: در هفته گذشته علاوه بر اینکه کارشناسان آثار باستانی مصر به تلاشهای رژیم اشغالگر اسرائیل در تخریب مسجدالاقصی هشدار دادند اعلام کردند که یونسکو "قدس" را از فهرست میراث جهانی در معرض خطر خارج کرده است.

کارشناسان آثار باستانی مصر ضمن هشدار به تلاشهای رژیم اشغالگر در تخریب مسجدالاقصی اعلام کردند: متأسفانه یونسکو "قدس" را از فهرست میراث جهانی در معرض خطر خارج کرد و با این کار دست اشغالگران را برای غارتگری باز گذاشت.

یونسکو "قدس" را از فهرست میراث جهانی در معرض خطر خارج کرد !

کارشناسان آثار باستانی مصر نسبت به تلاشهای رژیم اشغالگر اسرائیل در تخریب مسجدالاقصی هشدار داده و تصریح کردند: صهیونیستها در تلاشند تا آثار باستانی فلسطین تسلیم اساطیر تورات شود.

علی قماش یک روزنامه‌نگار عرب اظهار داشت: صهیونیستها تلاش می‌کنند تا با کشف آثاری در فلسطین بتوانند آن را به اساطیر تورات نسبت دهند که در این کار کارگزاران صهیونیست نیز به صورت جدی عمل می‌کنند که این فعالیتها در فلسطین و به صورت محدودتر در قدس و زیر مسجدالاقصی انجام می‌گیرد.

دکتر محمد کحلاوی دبیرکل اتحادیه آثار باستانی عرب اظهار داشت: وقتی می‌گوییم مسجدالاقصی در خطر است، می‌گویند ما 50 سال است که این سخنان را می‌شنویم. اما اینکه چرا هیچ اقدامی جدی در این خصوص صورت نمی‌گیرد خود جای بحث دارد.

اردن حدود 2 میلیون دلار به منظور بازسازی و ترمیم مسجدالاقصی داده است؛ حال این سؤال پیش می‌آید که چرا این کار را از ابتدا نکرده است و حالا که عمق حفاری زیر مسجدالاقصی به 34 متر رسیده به این کار پرداخته است. مسجد از سمت جنوب در باب المغاربه در خطر واقعی قرار دارد. رژیم اشغالگر اسرائیل تصمیم دارد تا موزه‌ای برای ارائه تاریخ توهمی صهیونیستها بسازد و این موزه را بر قبرستان مسلمانان قرار دهد. متأسفانه به دنبال کوتاهی که از یونسکو آغاز می‌شود این فعالیتها روز به روز گسترده‌تر می‌شود.

تخریب خانه‌های مردم فلسطین خلاف اصول اخلاقی است

شیخ محمد حسین با اشاره به جرایم وحشیانه رژیم اشغالگر گفت: تخریب خانه‌های فلسطینیان منافی اخلاق دینی، انسانیت و شریعتهای آسمانی و زمینی است. شیخ محمد حسین مفتی اعظم قدس و سرزمین فلسطین تصریح کرد: فعالیتهای رژیم اشغالگر در تخریب خانه ها و ساختمانهای شهروندان فلسطین در قدس ضد بشری و اخلاق را نفی می کند.

وی با اشاره به اینکه برخورد وحشیانه و بربریت صهیونیستها با ساکنان فلسطین و قدس نشاندهنده جرایم ضد انسانی آنها است، افزود: تخریب خانه های فلسطینیها، آواره کردن ساکنان آن و کشتار بی رحمانه مسلمانان این کشور از جرائم عصر معاصر و قرن بیست و یکم است که انسانیت را زیر سؤال می برد.

فضای زیر پل باب المغاربه به نمازخانه زنان یهودی تبدیل می‌شود

کمیته سازندگی وزارت داخلی رژیم اشغالگر اسرائیل در قدس با اجرای طرح تبدیل فضای زیرین پل باب المغاربه به مکانی برای نمازخانه زنان یهودی موافقت کرد. کمیته سازندگی وابسته به وزارت داخلی رژیم اشغالگر اسرائیل در قدس اظهار داشت که طرح بازسازی بخش زیرین باب المغاربه یکی از درهای حرم قدسی فعال شده است.

این کمیته از دو هفته پیش با تبدیل فضای زیرین پل باب المغاربه موافقت کرد تا به مکانی برای نمازخانه زنان یهودی تبدیل شود.
همچنین یکی از خاخامهای صهیونیستها گفت: با وجود سستی پایه های پل بهتر است نمازخانه زنان در این مکان تعبیه شود.
پیش از این وزارت اوقاف اسلامی قدس با این طرح مخالفت کرده بود.

آموزش نقش مهمی در تثبیت گفتگوی فرهنگها و تمدنها دارد

میگل آنخل موراتینوس در همایش "ائتلاف تمدنها" در مغرب با اشاره اینکه سازمانهای آموزشی نقش اساسی در تثبیت گفتگوی فرهنگها و تمدنها ایفا می‌کنند، به ضرورت بازخوانی تاریخ مشترک میان ملتها در راستای دستیابی به تسامح و همزیستی اشاره کرد.

میگل آنخل موراتینوس وزیر امور خارجه اسپانیا در همایش بین‌المللی "ائتلاف تمدنها" که در حاشیه برنامه فرهنگی مغرب برگزار شده بود، اظهار داشت: سازمانهای تربیتی و آموزشی در جهان نقش اساسی در تثبیت گفتگوی فرهنگها و تمدنها ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به اهمیت آموزش به عنوان وسیله‌ای جهت تقویت ارزشهای تسامح و تفاهم میان ملتهای مختلف یادآور شد: برنامه‌های فرهنگی راهکارهای جدیدی مقابل ملتها قرار می‌دهند که با همکاریهای آموزشی گفتگو و تثبیت اصول فرهنگی توسعه و تقویت می‌شود.

موراتینوس از کشورهای مختلف جهان خواست تا در چارچوب ارزشهای همبستگی تمدنها به ترویج ارزشهای آموزشی و تربیتی در مقاطع ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان و دانشگاهی بپردازند تا گفتگوی تمدنها و ادیان به بهترین شکل ممکن شکل گیرد.

برقراری صلح جهانی بدون رفاه اقتصادی ممکن نیست

سوسیلو یودیونو در همایش بین‌المللی "علمای مسلمان" در جاکارتا با اشاره به اینکه مسلمانان جهان مسئول تثبیت صلح جهانی از طریق تسامح دینی هستند، گفت: برقراری صلح بدون تحقق رفاه اقتصادی ممکن نیست، بنابراین ابتدا باید رفاه اقتصادی ملتهای مسلمان را فراهم کرد.

سوسیلو یودیونو رئیس جمهور اندونزی در همایش بین المللی "علمای مسلمان" که ازچهارشنبه نهم مرداد ماه در جاکارتا پایتخت اندونزی برگزار شد، با اشاره به اینکه صلح بدون تحقق رفاه اقتصادی ممکن نیست، افزود: به منظور تثبیت و برقراری صلح جهانی به‌ویژه در جهان اسلام باید تلاش کنیم تا رفاه اقتصادی و اجتماعی ملتهای مسلمان را فراهم کنیم؛ زیرا نباید ملت مسلمان زیر خط فقر زندگی کنند. این در حالی است که بیشتر توان و نیروی جهان اسلام به خاطر رفع درگیریها از بین می‌رود.

هاشم موزادی رئیس سازمان نهضت علمای اندونزی به عنوان بزرگترین سازمان اسلامی اندونزی در این همایش تصریح کرد: مسلمانان جهان باید جایگاه واحدی را در همه جهان اخذ کنند. امروز جمع شده‌ایم که اجازه ندهیم که بیگانگان خشونت، ترور و کینه را با اسلام عجین کنند. هدف از برگزاری این همایش نیز مبارزه با ارتباط اسلام با هرگونه وسایل خشونت و ترور است.

سومین همایش بین‌المللی "علمای مسلمان" چهارشنبه 9 مرداد تا 11 مرداد برگزار شد و طی آن بیش از 300 اندیشمند از 66 کشور جهان مشارکت کردند.

اول سپتامبر آغاز ماه رمضان در مصر و برخی از کشورهای اسلامی

آموزشگاه ملی مطالعات نجوم و ژئوفیزیک مصر اعلام کرد: با استفاده از تجهیزات نجومی پیش بینی می‌شود اول سپتامبر (11 شهریور ماه ) آغاز ماه مبارک رمضان در این کشور و بیشتر کشورهای اسلامی باشد. دکتر صلاح محمد محمود رئیس آموزشگاه ملی مطالعات نجوم و ژئوفیزیک مصر اعلام کرد : اول سپتامبر آغاز ماه مبارک رمضان خواهد بود.

دکتر محمد سلیمان رئیس سابق بخش ستاره و خورشید آموزشگاه فوق اظهار داشت : اگر از معیارهای علمی صحیح استفاده شود آغاز ماه مبارک رمضان تغییر پیدا نمی کند. این آموزشگاه با اشاره به اینکه بیشتر کشورهای عربی و اسلامی در این روز مشترک هستند یادآور شد: مصر از راههای علمی و شرعی برای رؤیت هلال ماه استفاده می کند و برای این منظور 7 کمیته رؤیت نیز تشکیل داده است که شامل منجمان و علماء می شوند و مفتی نتیجه را در مغرب 29 شعبان اعلام می کند.

دارالفتوای مصر نیز تصریح کرد: به منظور رؤیت هلال ماه رمضان از شیوه علمی و شرعی استفاده می شود. از این رو 7 مکان را در نقاط مختلف کشور در نظر گرفته تا رصد هلال ماه به درستی انجام گیرد.

علمای مسلمان کشورهای ترکیه، بوسنی و هرزگوین، مونته نگرو، صربستان، مقدونیه و اسلوونی نیز پیش بینی کردند که اول سپتامبر نخستین روز ماه مبارک رمضان خواهد بود.

خانه خدا با گلاب کاشان شسته شد

طبق عادت هر ساله خانه خدا صبح  12 مرداد طی مراسمی ویژه با بهترین عطرها، گلاب کاشان، عود و مشک شسته شد.

شستشوی خانه خدا در مراسم و مراحل خاصی انجام می‌شود که طی آن پرده‌دار خانه خدا کیسه‌ای سبزرنگ را که بر روی آن نوشته شده است: "ای بنی طلحه آن را تا روز قیامت نگهدارید و کسی جز ظالم برای آن نزاع نمی‌کند." در اختیار دارد. او کلید کعبه را که کیسه فوق قرار دارد، بر می‌دارد و خانه خدا را باز می‌کند. سپس به عنوان اولین نفر وارد خانه خدا می‌شود و به دنبال او دیگر مهمانان اعم از رئیس امور مسجدالحرام و مسجدالنبی، دیپلماتهای کشورهای اسلامی و عربی در عربستان، وزیران و دیگر افراد وارد خانه خدا می‌شوند.

مهمانان بنا به عادت هر ساله دو رکعت نماز رو به روی تابلویی از سنگ مرمر می‌خوانند که علامتی ثابت دارد و به مکانی اشاره می‌کند که حضرت محمد (ص) در آن نماز خوانده است. این تابلو در دیوار جنوبی نزدیک رکن یمانی از داخل خانه خدا قرار دارد. سپس دیوارهای خانه خدا با ظروفی که آب زمزم با گلاب مخلوط است و با پارچه‌های سفید رنگ شسته می‌شود. پس از اینکه مهمانها از کعبه خارج شدند، زمین آنکه با سنگ مرمر مفروش است، با پارچه‌های سفید معطر به بهترین عطرها، گلاب کاشان، عود و مشک شسته و خشک می شود.

زائران خانه خدا از خدمات ویژه‌ای برخوردار می‌شوند

امیر منطقه مکه در یک نشست خبری از ارائه خدمات ویژه به زائران حج عمره خانه خدا در ماه رمضان خبر داد. خالد فیصل امیر منطقه مکه مکرمه و رئیس کمیته مرکزی حج طی نشست این کمیته مسائل مرتبط با امور حج و عمره را مورد توجه قرار داد.

طی این جلسه گفتگوهای سازنده‌ای به منظور اهتمام به مسائل زائران و ارتقای سطح خدمت‌رسانی به آنها و توسعه زمینه‌های مختلف عبادی آنها طی ایامی که در عربستان به سر می‌برند مورد توجه قرار گرفت. امیر منطقه مکه اطلاع‌رسانی و ارائه خدمات مختلف را در ماه مبارک رمضان از اقدامات اولیه خواند و گفت: باید اقدامات وسیعی در این خصوص صورت گیرد تا مسلمانان بهتر بتوانند از فضای معنوی این روزها استفاده کنند.

محمد شافعی معاون رئیس کمیته مرکزی حج با اشاره به اینکه تلاش همه مؤسسات، سازمانها و نهادهای مرتبط بر این است که از این فرصت بیشترین بهره گرفته شود، یاد آور شد: ضوابط و معیارهایی برای این ایام در نظر گرفته شده است تا علاوه بر تسهیل عبادت زائران خانه خدا، به بهترین شکل ممکن بتوانند رفت و آمد کنند.

جشن میلاد امام حسین (ع) در کربلا برگزار می‌شود

جشنواره جهانی "بهار شهادت" به مناسبت میلاد امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) از سوم تا هشتم شعبان ( 14 تا 19 مرداد) در کربلا برگزار می‌شود. گروهی از مسلمانان به منظور مشارکت در چهارمین جشنواره فرهنگی جهانی "بهار شهادت" از کویت و بحرین راهی کربلا شدند.

این جشنواره فرهنگی جهانی با شعار "امام حسین (ع) نوری که همه عصرها را روشن می کند " از سوم تا هشتم شعبان ( 14 تا 19 مرداد) در کربلا برگزار می شود. تلاوت قرآن، ارائه تحقیقات آکادمیک و مطالعات حوزوی، شعر عربی، سرودهای دینی، برگزاری نمایشگاه کتاب، پوستر و لوحهای فشرده در بین الحرمین، برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی، برگزاری نمایشگاه خط عربی و تزئینات اسلامی و برگزاری نشست اندیشمندان عراق از برنامه های این جشنواره خواهد بود.

هلند اثر باستانی سرقت شده از مصر را بازگرداند

مقامات هلند از ترس تحریم روابط فرهنگی مصر، اثر باستانی این کشور را که 20 سال پیش سرقت شده بود، به آن کشور بازگرداندند. مجسمه سه هزار ساله فرعون که بیش از 20 سال پیش از اماکن باستانی مصر به سرقت رفته بود، از سوی هلند به این کشور بازگردانده شد.

دکتر زاهی حواس دبیرکل شورای عالی آثار باستانی مصر اظهار داشت: مجسمه "اوشابتی" از مکان آثار تاریخی در منطقه سقاره در جنوب استان جیزه مصر توسط یک گروهی انگلیسی هلند که در این منطقه در سال 1985 کار می‌کردند، سرقت شد.
 
ارتفاع مجسمه 5/8 سانتیمتر و عرض آن 9/2 سانتیمتر است. تاریخ دقیق این مجسمه به یک هزار و 250 سال پیش از میلاد باز می‌گردد. این مجسمه در کنار 6 مجسمه دیگر توسط این گروه کشف  شده بود که دیگر مجسمه‌ها در موزه مصر در حال ترمیم و بازسازی هستند.

در پی بازگشایی نمایشگاهی در سالن یکی از موزه‌های هلند این مجسمه دیده شد که یکی از دادگاههای هلند خواستار بازگرداندن مجسمه به مصر شد و طی مراسمی ویژه این اثر تاریخی به زادگاهش بازگشت. مجسمه مذکور از خانواده نوزدهم فرعون است که با مدادی سیاه رنگ در پشت و جلوی مجسمه جملاتی نوشته شده است.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب دمشق تمدید شد

نمایشگاه بین‌المللی کتاب دمشق که هر سال طی 10 روز در سوریه برگزار می‌شود، امسال به مناسبت انتخاب دمشق به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2008 به مدت 15 روز برگزار می‌شود. در پی برگزاری مراسمه مختلف به مناسبت انتخاب دمشق به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2008، نمایشگاه سالانه بین‌المللی کتاب دمشق تمدید شد.

این نمایشگاه که از پنج شنبه 10 مردادماه آغاز شده است، از 10 به 15 روز افزایش یافت و در آن کتابهای مختلفی برای فروش ارائه می‌شوند. در حاشیه این نمایشگاه نشستهای مختلف فرهنگی نیز برگزار می‌شوند. فرهنگ شرق و غرب نیز در حاشیه این نمایشگاه بررسی می‌شوند. 

تأسیس مرکز کنترل فتوا برای وحدت مسلمانان ضروری است

دکتر علی جمعه مفتی مصر با اشاره به ضرورت تأسیس مرکز کنترل فتوا، گفت: این مرکز در عصر مدرن از مشکلات مسلمانان می‌کاهد و به وحدت آنان منجر می‌شود. امت اسلام باید در شرایط کنونی این دستگاه را راه اندازی کنند زیرا که در عصر مدرن باید از آزادی بیان و اندیشه حمایت کرد و با پیروان ادیان آسمانی به صورت باز تعامل کنیم.

دکتر علی جمعه با بیان این نکته که طرح دعوت به راه اندازی این دستگاه برای کنترل فتوا جهت جلوگیری از مناقشه و دستیابی به وحدت میان مسل مانان است از آن به عنوان نیاز امت اسلام یاد کرد و افزود: رسانه های گروهی در این زمینه می توانند به سرعت اشاعه فرهنگ پرداخته و در تعمیق احکام فتوا در جامعه اسلامی نقشی اساسی ایفا کنند.

وی همچنین تنظیم منشوری برای حمایت از فتوا را ضروری خواند و به اهمیت امور دینی اشاره کرد و یادآور شد : دارالفتوای مصر آمادگی مشارکت در راه اندازی این مرکز و همچنین تنظیم این منشور را جهت دفاع از فتوا در جهان اسلام و غیر اسلام دارد تا فرهنگ صحیح اسلام اشاعه یابد.

زنان عربستان مفتی می‌شوند

عضو شورای علمای بزرگ عربستان با اشاره به امکان پیوستن زنان به عضویت شورای فوق گفت: با این شرط که حضور زنان به بنیان خانواده‌ ضربه‌ای وارد نکند، می‎توانند به عنوان مفتی، سخنران، رئیس و یا مدیر مراکز علمی و پژوهشی فعالیت کنند.

شیخ عبدالله منیع عضو شورای علمای بزرگ عربستان با اشاره به امکان ورود زنان به عضویت شورای علمای بزرگ، اظهار داشت: زنان مانند مردان می توانند تکالیف شرعی را انجام دهند و در مسئله فتوا دادن با مردان مشارکت کنند. هیچ مانعی جهت شراکت زنان با مردان در زمینه علمی یا مشاوره ای یا مانند آن وجود ندارد و تا زمانی که این مسئله به زن ضرری نرساند، هیچ ایرادی ندارد.

وی با بیان اینکه هیچ مانع شرعی ندارد که زن به عنون عالم یا مفتی در دستگاههای علمی یا مشاوره و یا پژوهشی فعالیت کنند، یادآور شد: زنان دارای اندیشه، عقل و اطلاعات خوبی هستند که تا زمانی که حضور آنان به بنیان خانواده هایشان ضربه ای وارد نکند می توانند به عنوان مفتی، سخنران، معلم، رئیس دانشگاه، دانشکده و یا مدیر مراکز علمی و پژوهشی فعالیت کنند.

طرح "نمازخانه سیار" در عربستان جنجالهای بسیاری را برانگیخت

با آغاز طرح "نمازخانه سیار" و "کاروانهای دعوی" در عربستان که با هدف تسهیل عبادت جوانان و امکان نماز خواندن آنها در اماکنی که دور از مسجد هستند، فعال شد، جنجالهای بسیاری در این کشور به وجود آمد. دفاتر همکاری با مراکز دعوت و ارشاد عربستان طرح "نمازخانه سیار" و "کاروانهای دعوی" را در جده آغاز کرده است. در این طرح اتومبیلهای سیاری که مجهز به وسایل نماز خواندن اعم از آب برای وضو گرفتن، فرش و بلندگو هستند، در اماکن تجمع جوانانی که دور از مسجد هستند مانند ورزشگاهها مستقر شده و امکان نماز خواندن آنان را فراهم می‌کنند.

طرح مذکور بیشتر بر نماز مغرب و عشا در روزهای تعطیل و ایام تابستان متمرکز است. بر روی این اتومبیلها با رنگ طلایی جمله‌های دینی نوشته شده است و درون آنها نیز پر است از کتابهای اسلامی کوچک و فتوا و نوارهای ارشادی.

نمایشگاه عکس "سیره نبوی و مسجدالاقصی" برگزار می‌شود

مرکز حمایت از ایتام وابسته به شورای خیریه مرکز اسلامی اردن به مناسبت مبعث پیامبر اکرم (ص) نمایشگاه عکس "سیره نبوی و مسجدالاقصی" را به مدت دو هفته در امان برگزار می‌کند. این نمایشگاه از پنجشنبه افتتاح شد و تا دوهفته ادامه دارد.

این نمایشگاه تابلوها و عکسهایی از سیره نبوی، ارکان مسجدالاقصی، درهای مسجدالاقصی و قسمتهای مختلف آن را به نمایش می‌گذارد. کتابها و نوارهایی هم در رابطه با سیره نبوی و مسجدالاقصی طی این نمایشگاه عرضه می‌شوند. سود حاصل از این نمایشگاه به نفع نیازمندان، فقرا و یتیمان هزینه می‌شود.

سریال "محمد (ص)" ماه رمضان در مصر پخش می‌شود

سریال "محمد (ص)" به منظور پاسخگویی به اهانتهای مکرر به اسلام و مسلمانان در ماه رمضان امسال از شبکه تلویزیونی مصر پخش می‌شود. سمیر جمل نویسنده فیلمنامه این سریال اظهار داشت: این فیلمنامه را با برداشتی آزاد از کتاب نویسنده انگلیسی کارین آرمسترانگ درباره حضرت محمد (ص) که هدفش تقریب میان ادیان سه گانه آسمانی بوده است، نوشته است.

این سریال با حادثه انتشار کاریکاتورهای اهانتآمیز به حضرت محمد (ص) آغاز میشود، تا اینکه جوانی مسلمان به منظور کشتن سلمان رشدی نویسنده مرتد به بریتانیا سفر میکند و طی اقامت در خانه یک مسیحی که دوست او است، گفتگوی بین ادیان اسلام و مسیحیت ایجاد شده و تقریب میان مسلمانان و مسیحیان به وجود می آید. این سریال با هدف مبارزه با اهانت به اسلام و مسلمانان، معرفی آموزههای اسلام و دیگر ادیان آسمانی، تقریب ادیان آسمانی و جلوگیری از هتکحرمت به ادیان ساخته شده است.

موزه اسلامی آلمان تأسیس می‌شود

موزه اسلامی آلمان با هدف تبیین هنر و تمدن اسلامی، در سال 2009 در شهر نورنبرگ تأسیس می‌شود. موزه اسلامی آلمان شامل گنجینه هایی از هنرهای اسلامی، تمدن اسلامی، اسناد و مدارک تاریخی درباره روابط آلمان و اروپا با جهان اسلام از دوران خلافت عثمانی در اندلس است.

روابط آلمان با جهان اسلام به قرون وسطی یعنی حدود سال 750 میلادی باز می‌گردد. انتخاب شهر نورنبرگ آلمان به منظور برقراری این موزه وجود اسناد تاریخی مرتبط با مسلمانان در آن است. همچنین این شهر نخستین شهر آلمان است که استاندار آن به حقوق بشر، آزادیهای کلی، گفتگوهای فرهنگی و ارتباط با مسلمانان دعوت کرده است.

نمایشگاه "فرهنگ اسلامی" در کانادا برگزار می‌شود

نمایشگاه عکس "فرهنگ اسلامی" با هدف ارائه چهره واقعی اسلام و از بین بردن چهره منفی پس از حادثه 11 سپتامبر سال 2001 در کانادا برگزار می‌شود. نمایشگاه "فرهنگ اسلامی" با هدف معرفی فرهنگ اسلام در مقایسه با فرهنگهای دیگر و مبارزه با خشونت و ترور در ونکوور کانادا در حال برگزاری است.

در این نمایشگاه سعی شده بر تلاش اسلام برای همزیستی مسالمت آمیز میان ملتها تأکید و در سخنرانیها و اعلامیه های مختلف این موضوع مورد توجه جدی قرار گیرد. مسئله حجاب و پوشش زنان از دیگر مسائل مورد توجه در این نمایشگاه است. 

تأکید شبکه اسلامی بریتانیا بر گفتگوی ادیان

برنامه "ایمان" شبکه تلویزیونی اسلامی لندن با اهتمام به امور مسلمانان و یهودیان سعی در تأکید بر همزیستی مسالمت‌آمیز میان پیروان ادیان الهی و تشویق بر گفتگوی ادیان دارد. برنامه " ایمان" که به‌تازگی از شبکه تلویزیونی اسلامی لندن، پخش می‌شود، به گروههای مختلف مسلمان و یهودی بریتانیا اختصاص دارد که اطلاعات خود را درباره دین خود در قالب یک مسابقه ارائه می‌کنند.

تقریب میان گروههای دینی مختلف در بریتانیا و تشویق بر بیداری و اطلاع‌رسانی نسبت به دین خود و دیگری از اهدف این برنامه است. برگزاری مسابقه و سؤال و جوابهایی بر اساس تاریخ، دین و موضوعات دینی معاصر از بخشهای این برنامه به شمار می‌روند. این برنامه هرهفته شنبه بعد از ظهر پخش می‌شود.

نقش رسانه‌های گروهی در تثبیت چهره اسلام تبیین شدند

در پی دیدار وزیر ارتباطات سوریه با وزیر ارتباطات اریتره در دمشق دو کشور نقش رسانه‌های گروهی را در تثبیت چهره اسلام حائز اهمیت خوانده و بر ارائه مبانی اسلام تأکید کردند. دکتر محسن بلال وزیر ارتباطات سوریه با علی عبده احمد وزیر ارتباطات اریتره در دمشق در زمینه روابط دو جانبه میان دو کشور و همکاریهای مشترک جهت تثبیت نقش رسانه های گروهی در تبیین چهره اسلام دیدار و گفتگو کردند.

دکتر محسن بلال با اشاره به همبستگی میان مسلمانان و فعالیتهای مشترک برای مبارزه با تعرضات معاصر به نقش برجسته تمدن اسلام در اشاعه عدالت و صلح اشاره کرد و با بیان این نکته که رسانه‌های گروهی وظیفه دارند تا از مسائل امت اسلام دفاع کنند، افزود: همکاریهای دو جانبه سوریه با ارتیره در زمینه تبادل افکار و برنامه های مختلف از جایگاه قابل‌توجهی برخوردار است.

نشست "گفتگوی آزاد درباره اسلام و غرب" در سوریه برگزار شد

نشست "گفتگوی آزاد درباره اسلام و غرب" با هدف تبیین آموزه‌های ادیان آسمانی و نقش آنها در برقراری صلح جهانی پنج‌شنبه دهم مرداد در دمشق برگزار شد. نشست "گفتگوی آزاد درباره اسلام و غرب" با مشارکت اندیشمندان و استادان دانشگاه سوریه پنج‌شنبه دهم مردادماه در سالن شناخت و گفتگوی آموزشگاه فتح اسلامی دمشق پایتخت سوریه برگزار شد.

هدف از برگزاری این نشست تبیین جایگاه اسلام در تسامح میان ادیان، تبیین اندیشه و آموزه‌های دینی اسلام و غرب، تعمیق روابط میان جهان اسلام و غرب، گفتگو راهکاری برای حل اختلافات، ادیان آسمانی و نقش آنها در برقراری صلح جهانی عنوان شده است که طی این نشست به آنها نیز پرداخته شد.

جشنواره "آشنایی با اسلام" در اسکاتلند برگزار شد

جشنواره آشنایی با تعالیم دین اسلام، در مرکز اسلامی شهر ادینبورو اسکاتلند برگزار شد. محمد بن نواف بن عبدالعزیز سفیر عربستان در انگلیس در این جشنواره گفت: مرکز اسلامی شهر ادینبورو، تصویر حقیقی و صحیح دین اسلام را به‌ عنوان یک دین و شیوه‌ای برای زندگی ترسیم ‌می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اختلاف در عقاید نباید عاملی برای درگیری و نزاع‌ باشد، افزود: دلیل عمده رنج‌ انسانها آموزه‌های ادیان نیست بلکه افراط گرایی‌ پیروان برخی ادیان آسمانی و اعتقادات سیاسی ‌است.

همایش "قرآن کریم و تکنولوژی معاصر" در عربستان برگزار می‌شود

همایش "قرآن کریم و تکنولوژی معاصر" با هدف اهتمام به قرآن کریم در عصر معاصر و همزمان با تکنولوژی پیشرفته از سوم تا پنجم آبان در مدینه برگزار می‌شود. مجمع چاپ و نشر قرآن کریم ملک فهد با همکاری وزارت امور اسلامی و اوقاف و دعوت و ارشاد عربستان همایش بین‌المللی "قرآن کریم و تکنولوژی معاصر" را از سوم تا پنجم آبان‌ماه در مدینه برگزار می‌کند.

تبیین اهمیت تکنولوژی در تسهیل آموزش قرآن، تبیین نقش جوامع در استفاده از تکنولوژی معاصر برای خدمت‌رسانی به قرآن، تبیین احکام فقهی با استفاده از تکنولوژی معاصر، بهره‌گیری از شبکه‌های اینترنتی برای خدمت‌رسانی به قرآن، ارائه تحقیقات علمی موثق در زمینه قرآن و تشویق ارتباط میان کارشناسان قرآن کریم و تکنولوژی معاصر از موضوعات مورد بررسی این همایش به شمار می‌روند.

کد خبر 728248

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha